сутрешен секс, аноргазмия, оргазъм

Сутрешен секс: Исландската любовна тайна за дълголетие

Прочетена: 146 пъти

Исландската любовна тайна задължително гласи, че трябва да се прави секс пред сутрешното кафе

Практикуването на сутрешен секс не е нещо особено за жителите на страна, в която има Музей на Пениса. Но дали този подход би проработил и при други, доста по-срамежливи нации, каквато е българската?

Сутрешен секс” е клишето за скандинавските романтични навици, но във всяка страна то означава нещо различно. В Швеция това е описанието за доста открит и ефективен стил на запознанства. Само в Исландия това се разбира буквално: каквото и да се случи, без значение дали ще пиете кафе след това наистина или ще правите секс цял ден, защото контактът е харесал и на двамата партньори, и дали ще заживеете заедно и ще създадете романтична връзка, или пък ще се правите, че нищо не се е случило – всяка възможна романтична пермутация ще започне с полов акт за исландския народ, а не със среща в добре познатия й романтичен вид.сутрешен секс

Ако се чудите как тази “сделка” се “осъществява” без специален преамбюл, не забравяйте, че населението на Исландия, малко под 400 000 души, е само малко по-голямо от това на един от най-красивите черноморски градове в България, а именно град Варна, в който през 2024-та година се отчита с население от 371 226 души по постоянен адрес, според ГРАО. Сега, обаче, ще трябва да поговорим малко за наука и защо ласките под завивките сутрин са едно доста добро начало на деня. И то какво начало…

Здравословно начало на деня със сутрешен секс!

Сутрешното кафе е ритуал за милиони хора по света, но какво бихте казали, ако ви предложат да замените първата си глътка кафе с нещо далеч по-енергизиращо и здравословно – секс на разсъмване? Половият акт рано сутрин има множество ползи за физическото и психично здраве, които могат да превърнат деня ви в истински успех. В тази статия ще разгледаме някои от най-значимите ползи от сутрешния секс, включително ефекта му върху хормоналния баланс, настроението и психическата устойчивост при човек.мъж и жена в легло, сутрешен секс

1. Увеличаване на хормоните на щастието

Сексът, особено сутрин, стимулира освобождаването на няколко ключови хормона, които имат значително влияние върху настроението и психическото благосъстояние. Сред тях са:

  • Окситоцин – известен като „хормон на любовта“, той укрепва емоционалната връзка между партньорите и създава усещане за близост и привързаност.
  • Серотонин – този невротрансмитер е отговорен за чувството на щастие и спокойствие. Неговите нива се повишават след полов акт, което води до по-добро настроение и положителни емоции през целия ден.
  • Допамин – допаминът е хормон, който насърчава мотивацията и удоволствието, създавайки чувство на удовлетвореност и енергия.

С помощта на хубав сутрешен секс се създават оптимални условия за започване на деня с усещане за радост и удовлетворение, което може да ви направи по-продуктивни и успешни в ежедневните задачи.

2. Подобряване на хормоналния баланс и метаболизма

Освен че подобрява настроението, сексът има и значителен ефект върху хормоналния баланс в организма. По време на полов акт се повишават нивата на тестостерон и естроген – два хормона, които играят важна роля в регулацията на метаболизма и здравословното тегло.

  • Тестостерон – при мъжете, нивата на тестостерон са най-високи сутрин, което прави този период от деня особено подходящ за полов акт. Повишените нива на тестостерон стимулират мускулния растеж, изгарянето на мазнини и подобряват общата физическа форма.
  • Естроген – при жените, сутрешният секс може да балансира нивата на естроген, което подпомага регулирането на менструалния цикъл и поддържането на здравословен метаболизъм.

Хормоналният баланс, постигнат чрез редовен сутрешен секс, може да помогне за поддържането на здравословно тегло, по-лесното отслабване и поддържането на добра физическа форма.сутрешен секс, аноргазмия, оргазъм

3. Сутрешният секс като средство за поддържане на добро психично здраве и мотивация

Съвременният живот често е свързан с високи нива на стрес, тревожност и депресия. Един качествен и хубав сутрешен секс може да бъде мощен инструмент за борба с тези негативни състояния. Чрез освобождаването на окситоцин, серотонин и ендорфини, сутрешният секс може да намали нивата на кортизол – хормонът на стреса, който често е причина за развитие на множество психични разстройства и физически заболявания.

Допълнително, интимността и физическата близост с партньора рано сутрин засилват емоционалната връзка и създават усещане за сигурност и удовлетворение, което може да помогне за понижаване нивата на стрес и предизвикателствата на деня.

4. Укрепване на имунната система

Не на последно място, половият акт сутрин има и значителни ползи за имунната система. Изследванията показват, че редовният секс увеличава нивата на имуноглобулин А (IgA) – антитяло, което играе ключова роля в защитата на организма срещу инфекции. Така, практикуването на сутрешен секс може не само да ви направи по-щастливи и енергични, но и по-здрави и устойчиви на заболявания.

Следващия път, когато алармата звънне, помислете дали да не пропуснете кафето и да се насладите на интимност с партньора си – вашето тяло и ум ще ви благодарят, а вие ще се насладите на пълноценен сутрешен секс с партньора си.

Автор: д-р Цанко Стефанов