размерът има ли значение

Размерът има ли значение? Науката и нейното #1 заключение

Прочетена: 413 пъти

размерът има ли значение

Акценти в статията

Размерът има ли значение?

Открийте истината зад вековно задавания въпрос: размерът има ли значение? ASAP Science дълбае из основите в научната сфера, за да разбере дали размерът на мъжкия полов член влияе върху привлекателността или способността да се хареса мъжкият представител на партньора си.

Междудругото, знаете ли, че хората имат най-големите пениси сред приматите? Точно така, вземаме почетното първо място както в абсолютен размер на пениса, така и в пропорция на тялото. Така че, самопотупайте се по гърба за самопохвала.

Оказва се, че жените са развили предпочитание към формата и размера на мъжкия полов член през цялото ни еволюционно развитие. Общото понятие за този феномен е сексуален подбор и е изиграло значителна и решаваща роля в развитието на мъжката анатомия.

Да се потопим надълбоко в историята и да видим защо размерът на пениса има значение.

размерът има ли значение, мъжки полов член, размер, сексуален контакт, оргазъм, видове оргазмиИ така… защо се е развил този избор при дамите в исторически аспект? По-дългите пениси са били по-ефективни при елиминирането на конкуриращи ги сперматозоиди на други мъжки съперници по време на полов акт – копулация.

С други думи, колкото по-дълбоко е проникването, толкова по-добре е отстраняването на чуждата семенна течност – сперма. В резултат на това мъжете с по-дълги полови членове са имали по-голям шанс да предадат своите гени и да развият потомство с женската.

Проучване, доказващо оргазмите и значението на размера на мъжкия полов член

Но няма да спираме дотук! Едно проведено проучване установява, че някои жени достигат до вагинален оргазъм по-често, когато мъжът има по-дълъг пенис. Това е така, защото по-дългият пенис може да стимулира цялата дължина на вагината, което може да доведе до по-удовлетворяващо сексуално изживяване.

Важно е, обаче, да се отбележи, че жените изпитват различни видове оргазъм

размерът има ли значение, мъжки полов член, размер, сексуален контакт, оргазъм, видове оргазмиЖените могат да достигнат оргазъм по различни начини, включително стимулация на клитора, вагинална стимулация или комбинация от двете. Клиторът е силно чувствителен рудиментирал орган, разположен в горната част на вулвата, и е основният източник на оргазъм за много жени.

Вагиналната стимулация също може да доведе до оргазъм, а някои жени могат да изпитат комбинация от клиторален и вагинален оргазъм.

Когато една жена е сексуално стимулирана, тялото й освобождава цяла каскада от хормони и невротрансмитери, включително окситоцин, допамин и множество ендорфини.

Окситоцинът, известен още като “хормон на любовта”, участва в социалните връзки и се освобождава по време на сексуална активност и оргазъм. Допаминът е невротрансмитер, свързан с удоволствието и желанието, което изпитва човек, когато получава награда. Или както по основната тема на тази публикация – при сексуална възбуда. Смята се, междудругото, че една от причините за развитие на полигамия и нимфомания или хиперсексуалност е именно в отделянето на допамин по време на сексуалната игра и акт, което въздейства “пристрастяващо” за съзнанието.

Ендорфините са естествените хормони на щастието, които се отделят и по време на сексуална активност и могат да допринесат за чувството на удоволствие и благополучие при сексуален контакт.

По време на оргазъм тялото изпитва прилив на тези хормони и невротрансмитери, което може да доведе до интензивно чувство на удоволствие и усещане за “освобождаване” и “улекотяване”. Именно тази научна обосновка поставя сексуалния акт като едно от най-силните “лекарства” срещу стрес и напрежение.

Вагиналният и клиторният оргазъм са две напълно различни явления, които използват различни нервни окончвания и дори стимулират различни области в мозъка. Бих искал да вметна, обаче, за ваше успокоение, че желаната G-точка – друга сексуално чувствителна зона при жените, се намира в самото начало на вагината и е изключително лесна за стимулиране дори по време на сексуалната игра. 

Какво е G-точката и каква е връзката с размера на мъжкия полов член и доставянето на сексуално удоволствие

размерът има ли значение, мъжки полов член, размер, сексуален контакт, оргазъм, видове оргазмиДа опишем малко повече факти около G-точката, за да достигнем до важното заключение за връзката й с дължината на мъжкия полов член и доставянето на оргазъм на нежните половинки.

G-точката е област, разположена във влагалището, за която се смята, че е много чувствителна и може да доведе до сексуална възбуда и оргазъм при някои жени. Наименованието й идва от откривателя й д-р Ернст Грефенберг, който я описва за първи път през 50-те години на миналия век. G-точката се намира на предната стена на вагината, на около 5-8 см навътре от входа, в посока към пъпа. Описва се като малко по-груба или неравномерна зона спрямо околната нежна тъкан. Въпреки това, не всички жени могат да я локализират или да изпитат удоволствие от стимулацията на G-точката

При успешното й достигане, тази нежна и силночувствителна зона във вагината на дамите може да достави невероятно удоволствие, както на нейната притежателка, така и на партньора, извършващ стимулацията, виждайки удоволствие и желанието в очите на партньорката си. G-точката е лесна за достигане дори при самата сексуална игра, която започва преди същинския полов акт. А този вид “игра” със сигурност води до много удоволствие в представителите на нежния пол.

И така, размерът има ли значение? Не може да се даде прост отговор само с “да” или “не”, но едно нещо е сигурно – начинът, по който използвате члена си, уважаеми господа, играе основната роля при успешния, силен и силнозадоволителен полов акт.

Автор: д-р Цанко Стефанов

Още от същата категория:

Тест на Галиери, Анемия, видове, желязодефицитна анемия, желязо, пернициозна анемия, кръвоизлив, хемоглобин, нисък хемоглобин, умора, световъртеж, анемичен синдром, желязо

Тест на Галиери – новото бъдеще в ранната диагностика на рак

Нов кръвен тест – тест на Галиери засича рак в ранните стадии В днешно време медицината е напреднала дотолкова, че може да се похвали с бързи диагностични темпове в почти всяка област, висок процент на преживяемост при повечето инфекции, които

Прочетете »