Орален секс и 5 от най-честите болести!

Прочетена: 279 пъти

Акценти в статията

Орален секс и болестите!

Оралният секс, известен още като орален полов акт, е форма на секс, при която единият партньор стимулира гениталиите на другия, използвайки устните, езика или зъбите си.

Оралният секс на влагалището се нарича кунилингус, докато оралната любов на пениса се нарича фелацио. Оралното стимулиране на ануса е известно като анилингус, което също е вид орален секс и придобива огромна популярност. Оралният секс не включва целуване, когато се стимулират другите части на тялото.

За оралния секс и сексуалния акт

Оралният секс може да служи като прелюдия или увод, за да възбуди партньора преди по-ангажирани сексуални действия, като вагинален или анален полов акт, както и приложен самостоятелно като вълнуващ физически интимен акт. Оралният секс, обаче, крие еквивалентен риск от полово предавани болести, както всеки друг вид сексуална активност.

Кои са най-честите болести предавани при орален секс и полов път?

Оралният секс, както и всяка друга форма на сексуален контакт, по никакъв начин не означава автоматично “Защита” срещу полово-предавани болести. Въпреки това, рискът от предаване на ХИВ или СПИН по време на орален секс е много по-нисък, отколкото при практикуването на вагинален или анален полов контакт. Също така, хламидия, инфекции на пикочо-половата система и още много други, които стоят в зоните на “висок риск” що се отнася до болести предавани по полов път.

Въпреки широкоразпространената стигма свързана с оралния секс, повечето страни нямат закони, с които да го забранят. Оралната любов често се прилага, за да се запази девствеността на единия партньор, но мненията по темата са много спекулативни и разнородни дали на практика партньорът е девствен или не след такъв вид сексуален акт.

От друга страна, пък, много хора имат задръжки за практикуването на орален секс, най-често заради смущение към естетиката и вида на сексуалния акт, съответно чувство на вина или просто липса на достатъчно увереност. И сега да поговорим за основното – кои болести крие прилагането на орална любов? Всичко това и още във видео материала.

Живейте си живота и водете предпазлив начин на живот.

Автор: д-р Цанко Стефанов

Още от същата категория:

Тест на Галиери, Анемия, видове, желязодефицитна анемия, желязо, пернициозна анемия, кръвоизлив, хемоглобин, нисък хемоглобин, умора, световъртеж, анемичен синдром, желязо

Тест на Галиери – новото бъдеще в ранната диагностика на рак

Нов кръвен тест – тест на Галиери засича рак в ранните стадии В днешно време медицината е напреднала дотолкова, че може да се похвали с бързи диагностични темпове в почти всяка област, висок процент на преживяемост при повечето инфекции, които

Прочетете »