слаб сексуален живот при мъжете, добре в кожата си, как да се чувствате добре в кожата си

Мъжете със слаб сексуален живот имат проблеми с паметта

Прочетена: 67 пъти

Слабото сексуално удовлетворение може да доведе до влошаване на паметта при мъжете

Изследванията на държавния университет в Пенсилвания показват, че мъжете със слаб сексуален живот и ниско сексуално удовлетворение при мъжете на средна възраст може да е предупредителен знак за евентуален когнитивен спад.

Проучването проследява връзките между еректилната функция, сексуалното удовлетворение и познавателните способности при мъжете. Изследователите открили, че загубата на сексуално удовлетворение и отслабването на ерекцията са свързани с бъдеща загуба на паметта.

слаб сексуален живот при мъжете

Още за мъжете със слаб сексуален живот

Проучването изследва данни от 818 мъже, които са участвали в изследване на VETSA (сбор от проекти, които изследват генетичните влияния и влиянията на околната среда върху когнитивното и мозъчното стареене, започващи в средната възраст). Данните на участниците били оценени за за период от 12 години, от 56 до 68 години.

Изследователите са проучили познавателните промени на участниците през тези години. Учените изследвали как паметта и сексуалната функция на хората се променят заедно с времето.

Мартин Сливински, професор по човешко развитие и семейни изследвания в Pennsylvania State University и съавтор на изследването, каза:

„Това, което беше уникално в нашия подход е, че измервахме дейността на паметта и сексуалната функция във всяка точка от проучването, най-вече при мъже със слаб сексуален живот. За да можем да погледнем как те се преобразуват заедно с времето. Това, което открихме, е свързано с това, което учените започват да разбират за връзката между удовлетвореността от живота и когнитивните резултати”. И допълнително доказват връзката между влошената памет и концентрация при мъже и поддържането на слаб сексуален живот.

Изследователите проучили връзката между физическите промени като микроваскуларните промени, засягащи функцията на пениса, и психологическите промени като по-слабото сексуално удовлетворение, за да видят как те се свързват с когнитивността (менталното действие за придобиване на знания и разбиране чрез мисъл, опит и сетива).

Изследователите също така подчертаха важността на половото удовлетворение и неговото физическо и психическо въздействие върху здравето на човека.


Може да прочетете още за:

  1. Ново проучване за забавяне процеса на стареене на мозъка
  2. Нов вид лечение за шум в ушите – тинитус
  3. Стимулация на стволовите клетки – лек при оплешивяване
  4. Гастрит – 2 основни вида
  5. Лекарства при бременност и кърмене #1

onlinemedicine.bg