Майчинство, оплождане, имплантация, развитие на плода, съвети за бременни жени, лекарства при бременност, спонтанен аборт

Майчинство и спорт

Прочетена: 109 пъти

Майчинство и спорт – как да запазите себе си, докато отглеждате детето си

Майчинството е едно от най-вълнуващите и изпълнени с любов периоди в живота на всяка жена. С раждането на вашето бебе, обаче, настъпват и промени в ежедневието, които могат да направят грижата за собственото здраве и фитнес по-трудни. Важно е да запомните, че грижата за вашето собствено Аз е също толкова важна, колкото и грижата за вашето дете.

onlinemedicinedrts, последвайте ни във фейсбук
Моля, последвайте ни във фейсбук, като кликнете върху тази картинка.

Ето няколко съвета как да съчетаете майчинството и фитнеса по успешен начин:

• Създайте си график

Планирайте време за фитнес през вашия ден. Това може да се случва след като заспи вашето бебе, преди да се събуди или дори по време на игра с него.

• Включете и бебето в тренировката

Включете вашето бебе в тренировката. Например, можете да правите фитнес упражнения с детето си като “барбел”. Така можете да се грижите за себе си и тялото си, и да се забавлявате заедно с малчугана.

• Изберете домашни тренировки

Ако нямате време да отидете до близката фитнес зала, използвайте приложения като FlexyFit, където можете да намерите множество полезни упражнения с видео уроци и насоки. Можете да изтеглите приложението от този линк и да се регистрирате за 14-дневен безплатен пробен период.

FlexyFit, банер, упражнения

• Хранене

Внимавайте с храната и се стремете към здравословен набор от хранителни продукти. Майките с балансиран и богат хранителен режим могат да се грижат ефективно, както за себе си, така и за бебето си, и да поддържат ефективен и активен начин на живот.

• Подкрепа

Разговаряйте със семейството и приятелите си за вашия фитнес план. Те могат да ви предоставят подкрепа и помощ, особено когато имате нужда от време за тренировки.майчинство, бременност, аборт, спонтанен аборт

Помнете, че грижата за собственото си здраве не само ви помага да се чувствате по-добре, но и ви прави по-добра майка. С помощта на добра организация на личното ви време и достатъчно положени усилия, вие можете да съчетаете майчинството и фитнес упражненията съвсем успешно, осигурявайки си енергия и здраве, докато се грижите за вашето бебе ефективно.


  1. Как редовните физически упражнения предпазват от остаряване?
  2. Средиземноморска диета VS Диабет и висока захар
  3. Упражнения със собствена тежест – защо са толкова важни?
  4. Начинаещи в йога – 12 съвета
  5. Какво трябва да знаете за креатина?

Автор: onlinemedicine.bg