инсулинова резистентност, диабет, кръвна захар, висока кръвна захар, добавки и витамини, добавки, витамини, добавки срещу висока кръвна захар, витамини срещу висока кръвна захар, диабетна полиневропатия, диабет, кръвна захар, диабет тип 1

Витамини и добавки срещу висока кръвна захар

Прочетена: 75 пъти

Витамини и добавки, които понижават нивото на вашата кръвна захар

Контролът на кръвната захар е от жизненоважно значение за хора, живеещи в преддиабетно състояние или с диабет.

В тази статия ще разгледаме естествените добавки, за които се твърди, че понижават нивата на кръвна захар. И ще ви обясним за техните потенциални ползи и рискове. 

Ето какво е мнението на доктор Реха Б. Кумар, ендокринолог от Ню Йорк и главен медицински директор на Found, онлайн програма за управление на теглото:

„Когато консумирате въглехидрати, глюкозата – кръвна захар, се освобождава в тялото ви, осигурявайки енергия за вашите клетки. Поддържането на балансирана кръвна захар е важно за равномерното ниво на нашата енергия и за правилното функциониране на другите системи в тялото ни.“

кръвна захар, висока кръвна захар, добавки и витамини, добавки, витамини, добавки срещу висока кръвна захар, витамини срещу висока кръвна захар, диабетна полиневропатия, диабет„Инсулинът, хормон, произвеждан от панкреаса, помага за регулирането на кръвната захар. Диабет тип 2 се причинява от неадекватната реакция на организма към инсулина. Докато диабет тип 1 се причинява от недостатъчно производство на инсулин.“ Думите отново са на доктор Кумар.

Доста изследвания подкрепят положителния ефект, който добавките могат да имат върху вашата кръвна захар. Експерти обаче твърдят, че суплементите трябва да се използват в допълнение към лекарствата, диетата и упражненията.

 „Може да помогне да се разглеждат добавките като внасяне на здравословни вещества, но не и като самостоятелно лечение“, отбелязва д-р Кумар.

Освен това винаги е добра идея да се консултирате с вашия лекар, преди да използвате добавка във вашето ежедневие.

Ето и техния списък:

  1. Канела;
  2. Алое вера;
  3. Витамин D:
  4. Магнезий;
  5. Берберин;
  6. Хром.

Тъй като добавките не следват същите строги тестове като лекарствата, експертите препоръчват да се консултирате с вашия лекар, преди да вземете определен суплемент. Освен това е добре и да изберете марка, която се придържа към настоящите добри производствени практики на Администрацията по храните и лекарствата.

Винаги следвайте указанията, дадени от производителя. Aко получите някакви нежелани реакции, преустановете употребата на дадена добавка. И незабавно потърсете лекарска помощ.


Може да прочетете още за:

  1. Аминокиселината таурин забавя стареенето
  2. 5 упражнения за изгаряне на мазнините по корема
  3. Полезни ли са храните с фибри и имат ли и негативни страни?
  4. Прясно мляко: 10 ползи от редовната консумация
  5. Забременяване и ендометриоза – 8 съвета за хранене

 

onlinemedicine.bg

Моля, последвайте ни във фейсбук!