болки свързани с остаряване, деменция

Как да спрем болки свързани с остаряването?

Прочетена: 98 пъти

Как да облекчите различните болки свързани с вашето остаряване?

С напредване на възрастта различните болки могат да станат чести. Например, 70 процента от хората на възраст между 50 и 80 години съобщават за болки в ставите. Това гласи проучване относно здравословното остаряване на Университета на щата Мичиган.

onlinemedicinedrts последвайте ни във фейсбук
Моля, последвайте ни във фейсбук, като кликнете върху тази картинка.

Изследването установи, че хората често изпробват лекарства без рецепти като ибупрофен или парацетамол. Страдащите рядко се допитват до лекар за рисковете от използването на тези лекарства.

Цитираме Бет Уолъс, ревматолог и съавтор на изследването в Мичиган: 

„Дългосрочната употреба на ибупрофен и други нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) може да увреди стомаха ви, а високите дози парацетамол могат да увредят черния ви дроб. И тогава възникват проблеми, които могат да се усложнят още повече при приемането на по-мощни болкоуспокояващи.“

Ние от ще разгледаме няколко често срещани вида болка, които се развиват при нормалните процеси на остаряване, и как да ги лекувате безопасно.

Как да облекчите главоболието при остаряване?

При случайни леки главоболия можете да се лекувате с парацетамол или НСПВС.

„Редовното приемане на НСПВС за лечение всъщност може да влоши проблема, като предизвика мигрена, причинена от прекомерна употреба на лекарства.“ Думите са Алън М. Рапопорт, професор по неврология в UCLA.

Така че, ако изпитвате главоболие повече от два пъти месечно или то значително пречи на ежедневните ви дейности, професор Рапопорт ви съветва да си запишете час за лекар. Може да е полезно да опитате алтернативно лечение.

Например, някои изследвания показват, че акупунктура може да бъде особено ефективна. За упорити, чести главоболия причинени от стрес или претоварване, лекарите могат да предписват малки дози амитриптилин или нортриптилин. Въпреки че тези лекарства са класифицирани като антидепресанти, те също могат да облекчат мигрената, казва Рапопорт.

Как да облекчите болките в кръста при остаряване?

болки свързани с остаряване, болка в гърба, болка в кръста, главоболиеЗа повечето болки в долната част на гърба, внимателната употреба на НСПВС и парацетамол може да бъде удачна като вариант. Обаче най-добре е да започнете с алтернативни мерки. Това означава да бъдете възможно най-активни. Ако имате силна болка, може да се наложи да почивате за около ден. Но без да прекалявате. „Движението помага за облекчаване на мускулни спазми и предотвратява загубата на мускулна сила“.

Цитираме Матю Чонг, гръбначен хирург в института Cedars-Sinai Kerlan-Jobe в Лос Анджелис. Доктор Чонг продължава: „Използването на електрическа нагревателна подложка или топлинна обвивка няколко пъти на ден също може да помогне.“


Може да прочетете още за:

  1. Мозъкът има собствен отпечатък на болката
  2. Наташа Кулвиват – откритието й за самоубийствата
  3. Нежелани лекарствени реакции – част #1
  4. Нежелани лекарствени реакции – класификация част #2
  5. Затлъстяване и увреждане на мозъка

onlinemedicine.bg